Concours d’Elegance, Harjattula, Turku 2015

Sunnuntai 14.6.

Jo yhdeksännentoista kerran järjestetty Concours -tapahtuma veti puoleensa jälleen vankan osanottajakunnan Turun Kakskerran saareen Harjattulan golf klubille. Clubimme oli 14 kesäkuuta pidetyssä tapahtumassa erittäin sateisesta kelistä huolimatta hienosti edustettuna 7 Ferrarin voimin. Kelistä huolimatta tapahtuma noudatteli perinteistä kaavaa autojen saapumisella, muotinäytöksellä ja jazz -bandin musisoinnilla.

Lauantai 13.6.

Lauantain 13.6. ohjelma oli tänä vuonna jotain aivan täysin aiemmista vuosista poikkeavaa. Jäsenemme Hannu Mäkinen oli kutsunut meidät kotiinsa viettämään kesän avajaisjuhlaa ja samalla epävirallisia “tupareitaan”. Ja mitkä järjestelyt Hannu ja Mona olivatkaan järjestäneet! Hotellissa meitä odotti kaksi tilataksia, jotka kuljettivat iloisen seurueen noin vartin ajomatkan verran. Perillä isäntä ja emäntä toivottivat clubilaiset tervetulleeksi jonka jälkeen suuntasimme hulppealle saunatuvalle tontin rantaan. Toisen pitkäaikaisen clubin jäsenen Lauri Lautealan toimesta pääsimme tutustumaan paikalliseen saaristoon Laurin uuden karhealla rib -veneellä. Sanottakoon, että saaristoon tutustuminen sujui ripeässä tahdissa ja jokaisella kyytiläisellä oli uusimman muodin mukainen kampaus retken jäljiltä.

Veneilyn jälkeen nautimme pientä purtavaa, saunoimme ja otimme talteen kesän harvoja lämpimiä auringon säteitä saunarakennuksen terassilla. Auringon jo hiukan painuessa siirryimme tontin ylätasanteelle ja talon varsinaiselle etupihalle, jonne isäntäpariskuntamme oli loihtinut kokonaisen telta, pöydät, upean kattauksen, kokin ja tarjoilijan. Erityismaininnan ansaitsee myös detaljit joihin emäntä oli selvästi nähnyt vaivaa mm. Ferrarin hevosella koristetuilla serveteillä ja Ferrarin logoin koristetuilla menu listoilla. Nauttimamme kolmen ruokalajin menu oli huikaisevan maukas eikä isännän erikois drinkki pettänyt ketään. Loppuillasta ohjelma jatkui musiikin ja kaikkia naurulihaksia kutkuttaneen stand up -koomikon esityksen voimin. Ilta sujui todella vauhdikkaasti ja kello kahdeksitoista tilatut taksit tuntuivat saapuvan aivan liian aikaisin.

Lämmin kiitos Hannulle ja Monalle sydämmellisesti järjestetystä juhlasta!

Artikkelin on kirjoittanut Jan Matzke(13.6.2015).